array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /home/fabkb/public/html/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /home/fabkb/public/html/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /home/fabkb/public/html/Ip/Internal/Revision.php:44 Fest i hyreshus
Tel: 040-4856 212 (vardagar kl 9-16) 

5 tips för en lyckad fest i hyreshus

Festernas årstid är inne - under våren och försommaren firas många examensfester, konfirmationer och familjefester. Att fira lyckliga tilldragelser hör till livet, och att ordna små familjefester i sitt eget hem hör naturligtvis också till varje hyresgästs rättigheter. Till hyresgästens skyldighet när man bor i våningshus eller radhus hör dock att ta hänsyn till husets övriga invånare genom att följa ordningsreglerna och att inte föra ett störande leverne. Här hittar du 5 tips hur du ordnar en fest utan att tära på grannsämjan!

  1. Meddela dina grannar om festen i god tid genom att sätta upp en lapp på anslagstavlan i trapphuset eller ett meddelande i postlådan. Till grannarna som bor alldeles intill är det artigt att meddela personligen. Och varför inte bjuda också en trevlig och bekant granne till festen? Även om grannen inte skulle ha möjlighet att delta, är det en fin gest.
  2.  Planera parkeringen. Oftast är gästparkeringen liten för att inte säga obefintlig, så det lönar sig att fundera ut på förhand var gästerna ska lämna sina bilar. Kom ihåg att det inte är tillåtet att parkera fordon så att räddningsvägar blockeras. Kanske kan gästerna parkera utmed vägen/gatan eller på nån parkeringsplats i närheten? 
  3. Om många gäster väntas, kan det vara en god idé att bjuda in gästerna på olika tider, t.ex släktingar på eftermiddagen och vänner till kvällen.
  4. Använd alla utrymmen - om vädret tillåter, ger balkong och terrass utmärkt tilläggsutrymme för gästerna, och dessa utrymmen är också tacksamma att dekorera festligt med sommarblommor. Kom ihåg att inte man inte får slänga varken tobaksfimpar eller annat skräp från balkongen.
  5. Examens- och familjefester brukar sluta i god tid, men om festen trots allt drar ut på tiden, är det skäl att sänka ljudnivån och följa de allmänna ordningsbestämmelserna om störande ljud och tider för tystnad. Här kan du bekanta dig med Kronoby bostäders ordningsregler.

Och till sist: kom ihåg att som hyresgäst ansvarar du också för att dina gäster följer ordningsreglerna. 

trevlig start på sommaren!