array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /home/fabkb/public/html/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /home/fabkb/public/html/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /home/fabkb/public/html/Ip/Internal/Revision.php:44 Vid flytt | Kronoby bostäder
Tel: 040-4856 212 (vardagar kl 9-16) 

Vid utflyttning

Besiktning 

Då lägenheten är tömd och städad kommer vi att göra en besiktning av lägenheten. Besiktningsmannen och hyresgästen kommer överens om en tidspunkt när båda är på plats för att utföra besiktningen. Besiktningsmannen granskar att lägenheten är tömd och att städningen utförts enligt direktiven. Samtidigts granskas om åverkan har gjorts på lägenheten. Ifall lägenheten inte godkänns bör åtgärder vidtas enligt vad besiktningsmannen meddelar.

Ersättning

Ersättning debiteras (se ersättningsprislista) för skador och åverkan utöver normalt slitage. Garantin används i första hand till att ersätta dylika skador. Ifall vi blir tvungna att transportera bort överblivna möbler eller dylikt, debiteras även för detta. Detsamma gäller om vi blir tvungna att anlita städtjänst för att städa lägenheten. 

Utflyttning

Ifall lägenheten inte är tillänglig enligt det datum som överenskommits som utflyttningsdatum kan ersättning krävas för att nästa hyresgäst inte kan flytta in. Kom ihåg att göra flyttanmälan.

Hyresbetalning

Betala hyran fram till att uppsägningstiden gått ut. Har för mycket hyra erlagts, betalas den tillbaka.

flyttstädning

Direktiv för städningen

Bostadens flyttstädning görs före besiktningen före utflyttning. Om hyresgästen försummar städningen helt eller delvis faktureras kostnaderna för ny städning.

Kök

Avfrosta noggrannt kyl och frys och se till att dörrarna lämnas öppna efter rengöring (stäng av kylen). OBS: se till att smältvattnet inte rinner ut på golvet! Tvätta kylskåp och frys på in- och utsidan. Tvätta köksskåp, bänkar och lådor på spisen, ventilationsventilen/spisfläkten samt fettfiltret.

Badrum och bastu

Rengör WC-stol, handfat, kranar, duschhörna och badkar omsorgsfullt. Rengör golvbrunnen. Rengör kakel, kakelfogar, väggar och golv i badrummet. Rengör bastulaven, väggar och golv i bastun. Rengör ventilationsventilen.

Alla rum

Alla golv ska dammsugas och tvättas. Rengör skåp och hyllor både inuti och utanpå. Alla ytor och fönser putsas. Om det är minusgrader ute tvättas endast insidan av fönstren samt mellan fönstren. Finns balkong eller terrass skall de alltid städas och tömmas. Alla avfallskärl och roskisar ska tömmas. Se till att det inte finns egendom kvar eller skräp i lägenheten (wc- och diskborstar, trasor etc.) och se till att alla fasta belysningsarmaturer är i funktionsdugligt skick. All utrustning som funnits i lägenheten bör lämnas kvar (CATV-ledningar, duschdraperier, brandvarnare, bruksanvisningar..). Ifall att ni haft en diskmaskin monterad bör borttaget skåp monteras tillbaka samt vatten- och avloppsanslutningar proppas vilket bör ske av yrkesfolk. 

Kom ihåg att möbler och dylikt inte får lämnas vid husets avfallskärl utan måste föras direkt till Ekorosk.

Nycklar

Alla nycklar bör returneras enligt givna instruktioner.