array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /home/fabkb/public/html/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48array_key_exists(): Using array_key_exists() on objects is deprecated. Use isset() or property_exists() instead in /home/fabkb/public/html/Ip/Internal/Translations/JsonLoader.php:48assert(): Calling assert() with a string argument is deprecated in /home/fabkb/public/html/Ip/Internal/Revision.php:44 Ajankohtaista | Kronoby bostäder
040-4856 212 ( arkisin klo 9-16.00)

25.3.2020 

Taloyhtiön saunat Kruunupyyssä ja Alavetelissä ovat suljettuina toistaiseksi koronaviruksen takia. 

Corona info

16.3.2020 

Päätökset ja suositukset Corona tilanteen johdosta. Lue lisää 

vesi suljettu 19.11 | pensastie

15.11.2019

Päävesihana talossa Pensastie 5 vaihdetaan tiistaina 19.11, ja sen takia vesi suljetaan työn ajaksi klo 9.00 - 14.00 taloissa Pensastie 1, 3 ja 5. Pahoittelemme tästä aiheutuvasta vaivasta.  

muista nämä kun poltat kynttilöitä

 21.10.2019

  •  älä koskaan jätä kynttilöitä valvomatta, älä jätä lasta tai lemmikkieläintä hetkeksikään yksin palavan kynttilän kanssa. 
  • käytä kynttilöiden alla vakaa ja tasainen alustaa (teksttin liittyvä kuva on varoittava esimerkki!)
  • käytä ainoastaan palamatonta kynttilänjalkaa (lasi, keramiikka ja kivi ovat parhaita)
  • kynttilänjalkaa ei saa koristella millään syttyvällä materiaalilla 
  • älä laita kynttilöitä lähelle palavaa materiaalia kuten verhoja tai koristeita eikä tv:n päälle
  • älä koskaan laita monta lämpökynttilää vierekkäin - kynttilät lämmittävät toisiaan ja kaasuuntunut steariini saattaa roihahtaa yhdeksi suureksi tuleksi
  • laita muistilappu ulko-oven sisäpuolelle, niin muistat varmasti sammuta kynttilät aina uloslähtiessäsi!

juhlat vuokratalossa

22.5.2019 

Alkukesä on juhlien aika  - ylioppilasjuhlat, valmistujaiset, rippijuhlat.. Juhlat kuuluvat elämään, ja pienten juhlien järjestäminen omassa kodissa on jokaisen vuokratalossa asuvan oikeus. Täältä löydät 5 vinkkiä juhlan järjestämiseen ja naapurisovun säilyttämiseen! Lue lisää

haemme kiinteistönhoitajaa

16.4.2019

oletko etsimämme kiinteistönhoitaja?

Katso ilmoitus tästä. Tervetuloa hakeutumaan tehtävään!

Mitä isännöitsijä oikein tekee?

25.3.2019 

Asukkaalle saattaa olla hieman epäselvää mitä isännöitsijä käytännössä tekee. Mikä on isännöitsijän rooli ja mikä on huoltoyhtiön tehtävä? Lue lisää

Maalämpö Hembontien 4 taloon

 22.3.2019

Maalämpö asennetaan Hembontien 4 rivitaloihin. Asennus tehdään KS-Geoenergian toimesta kolmessa vaiheessa. Neljä reikää porattiin ensimmäisessä vaiheessa (viikko 11). Lämmitysjärjestelmän vaihto tapahtuu kesän aikana. 

Lemmikit vuokra-asunnossa

 20.3.2019

Kotieläimet ovat tervetulleita Kronoby bostäderin huoneistoihin kunhan säännöt seurataan.

Kronoby bostäderilla on kuitenkin muutama vuokra-asunto jossa lemmikkien pito on kielletty, koska haluamme varata huoneiston myös jatkossa allergikkojen käyttöön. Näissä kohteissa kielto lukee vuokrasopimuksessa.

Lemmikkien jätökset on korjattava pois taloyhtiön piha-alueelta. Järjestyslain mukaan omistajan on huolehdittava siitä, että koiran uloste ei jää ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa. Tämän tulkitaan tarkoittavan myös taloyhtiön piha-alueita. Järjestyslain mukaan koiran tulee ulkoilla aina kytkettynä taajama-alueilla.  

Jos koira haukkuu tai ulvoo vain omistajan poissa ollessa, naapurisi ei välttämättä ole ollut edes tietoinen lemmikkinsä haukkumisesta. Kannattaa ensimmäiseksi kertoa koiran omistajalle tästä, useimmiten ratkaisu löytyy kasvotusten neuvottelemalla.

Vuokralainen on vastuussa siitä että lemmikit eivät aiheuta harmia naapureille.

Vuokralainen korvaa kotieläinten aiheuttamat vauriot kokonaisuudessaan.  

ennaltaehkäise vesivahingot

8.3.2019 

Vesivahingot ovat yleisimmät ja kalleimmat vahingot kiinteistöissä. Keittiön yleisin vesivahinko on vuotava tiskikone, jääkaappi tai pakastin ja tiskialtaan alla oleva vuoto. Ilmoita kiinteistöhuoltoon, jos epäilet, että jääkaappi tai pakastin vuotaa.

Tarkista tiskialtaan alusta silloin tällöin ja varmista, että kaikki on kuten pitää. Ikkunoita ja ovia ei saa jättää auki kylminä vuodenaikoina, koska erittäin suuria vahinkoja voi syntytä, jos putket jäätyvät sen seurauksena. Kylpyhuoneen vesivahingot voidaan estää ilmoittamalla kiinteistöhuoltoon jos hanat, viemärit tai wc-pönttö vuotavat. Puhdista myös lattiakaivo säännöllisesti.

Muista, että astianpesukoneen asennukseen tarvitaan ensin lupa Kronoby bostäderilta, ja valtuutetun ammattilaisen tulee tehdä asennus. 

Vuokralaisen aiheuttamat vesivahingot johtavat korvausvelvollisuuteen.